ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρέβα του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Παπασταύρου και πόθεν έσχες

Η Μαρέβα του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Παπασταύρου και πόθεν έσχες

Μέλος του Δ.Σ. και όχι μέτοχος στην εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ήταν ο Παπασταύρου και μάλιστα σε εποχή που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. με ανακοίνωσή της. 

Από το γραφείο της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής. Ουδέποτε έχω πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχα ιδρύσει. Δεν ήταν μέτοχος και σε κάθε περίπτωση επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους σήμερα επιδιώκουν να με σπιλώσουν. Τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου.

Λυπάμαι πραγματικά που εμπλέκομαι σε μια επίθεση που ως μοναδικό στόχο έχει να πλήξει πολιτικά το σύζυγό μου. Σε κάθε περίπτωση έχω επιφυλαχθεί να προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών μου".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ επισημαίνεται ότι το διάστημα 2006-2014 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε επίσημη διάσταση με την σύζυγό του Μαρέβα και γι' αυτό δεν υπέβαλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες, όπως τον εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα. Γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί «πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, δύο εβδομάδες πριν. Άφηνε αιχμές κατά της Μαρέβα Μητσοτάκη και τη συνεργασία της με τον Παπασταύρου. «Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού 'Επίκαιρα', που κυκλοφορεί σήμερα, 5/2, ο Σταύρος Παπασταύρου δεν περιορίστηκε μόνο στη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά υπήρξε συνέταιρος και συνεργάτης της συζύγου του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της Μαρέβα Γκραμπόβσκι, στην εταιρεία που συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors Α.Ε.) που η τελευταία ίδρυσε και διοικούσε.
» Η παρουσία του Στ. Παπασταύρου επιβεβαιώνεται από τα σχετικά φύλλα του τεύχους Ανωνύμων Εταιρειών του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με τη συμμετοχή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόβσκι, και του Σταύρου Παπασταύρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Απάντηση θα δώσει η Δικαιοσύνη

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα, στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το 'παρασύστημά' τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας.
Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη».
Στην αντεπίθεση πέρασε μετά από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση:
Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί:
Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;
Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;
ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ