ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Καλύτερα εκλογές παρά οικουμενική κυβέρνηση - Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Καλύτερα εκλογές παρά οικουμενική κυβέρνηση - Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα
EUROKINISSI

«Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Αλ. Τσίπρα», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ενώ ερωτηθείς τι θα επέλεγε μεταξύ οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογών, τόνισε πως θα επέλεγε εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Αλλά αν το δίλημμα είναι οικουμενική ή εκλογές θα επιλέξω εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως κατά τη γνώμη του μια οικουμενική κυβέρνηση δεν μπορεί να δουλέψει στην πράξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν ζητεί εκλογές, ούτε και θα τις προκαλέσει.

Παράληλλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η παράταξη του δε θα ψηφίσει το ασφαλιστικό. «Το ασφαλιστικό δεν θα το ψηφίσουμε, αλλά ενδεχομένως να ψηφίσουμε επιμέρους διατάξεις του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι καθυστερεί, κάνοντας ζημιά στη χώρα. Πάντως, όπως είπε, δεν «βλέπει» τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτές τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Ερωτηθείς γιατί ζήτησε απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, εξήγησε ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη στη βασική φιλοσοφία της ρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση. «Εγώ Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνω, ούτε να λαϊκίσω», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θεωρεί άδικες.

Όσον αφορά τους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει τα μπλόκα και το κλείσιμο των δρόμων. Πρόσθεσε δε ότι -κατά τη σημερινή του συνάντηση μαζί τους- εξήγησε στους αγρότες ότι πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τις επιπτώσεις στην οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ