ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε - Ο κίνδυνος είναι στο εσωτερικό

Πέτσας: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε - Ο κίνδυνος είναι στο εσωτερικό
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με αναφορά στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη, ενώ σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χερσαία σύνορα.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι από το εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε διπλά προσεκτικοί και να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών», γιατί όπως είπε, «ο κορωνοϊός είναι εδώ».

«Παρακολουθούνε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως αν χρειαστεί θα κλείσουν τα χερσαία σύνορα με συγκεκριμένες χώρες όπως συνέβη και με τη Σερβία

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. «Θα είναι πολλαπλάσιο το οικονομικό κόστος αν επιτρέψουμε να αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι βαριά.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις της πανδημίας και εάν χρειαστεί θα προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης.

Στο κομμάτι της οικονομίας, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην αύξηση των επικουρικών συντάξεων στις 2 Ιουνίου που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, επειδή το άθροισμα κύριας και επικουρικής υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ.

«Η κυβέρνηση αποκαθιστά μια αδικία σε βάρος 235.233 συνταξιούχων που ταλαιπωρήθηκαν με τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ» είπε και υπενθύμισε ότι από χθες το βράδυ πιστώνονται τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142,7 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τη φορολογία, είπε ότι μπήκε σε διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, τον εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων, την εξώδικη επίλυση διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια φορολογικών διαφορών.

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην ημέρα.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις και πως η κάλυψη του κ. Νίκου Παππά είναι απόδειξη συνενοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ