ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την αναβολή της επίσκεψης του ΥΕΘΑ

Ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την αναβολή της επίσκεψης του ΥΕΘΑ
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διαψεύδει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τις πληροφορίες στον ελληνικό Τύπο ότι η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στις Ηνωμένες Πολιτείες αναβλήθηκε λόγω του επιπέδου των προγραμματισμένων ραντεβού και επειδή είχαν προγραμματιστεί μόνο διαδικτυακές συναντήσεις.

«Ο υπουργός Άμυνας Έσπερ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Αμερικανικό Κογκρέσο ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον υπουργό Παναγιωτόπουλο στις ΗΠΑ μόλις μπορέσει να ταξιδέψει» αναφέρεται σε ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter.

Ενώ προστίθεται:

«Αναφορές στον τύπο που υποδηλώνουν ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω του επιπέδου των προγραμματισμένων ραντεβού, με τις σχέσεις της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή ότι είχαν προγραμματιστεί μόνο διαδικτυακές συναντήσεις είναι εντελώς ψευδείς».

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, με δεδομένο ότι οι επιθυμητές επαφές δεν θα πραγματοποιούνταν εξαιτίας της πανδημίας αφού η αμερικανική κυβέρνηση δεν ήταν πρόθυμη να προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ και πρότεινε την τηλεδιάσκεψη.

Η Αθήνα εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να μεταβεί ο Έλληνας υπουργός στις ΗΠΑ κι έτσι φέρεται να προχώρησε στην ακύρωση της επίσκεψης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δεχτεί πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ, μετά την αναβολή της συνάντησής τους στις 23 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ