ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός

Καράογλου: Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, διά στόματος του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ο ανασχηματισμός και οι αλλαγές που αυτός κουβαλά «δεν είναι της στιγμής», μια δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, την Πέμπτη, επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το GrTimes.gr, ο κ. Καράογλου, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ και τον απολογισμό των ετήσιων πεπραγμένων του στο ΥΜΑΘ, ο κ. Καράογλου, απάντησε σε ερώτηση για το αν επίκειται ανασχηματισμός.

Είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών: «Δεν ξέρω πότε θα γίνει. Αλλά είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός».

«Δεν έχω κάποιο άγχος ή αγωνία για το τι θα γίνει με μένα. Άλλωστε εγώ είμαι “συλλογικός παίκτης” και πειθαρχημένο και έχω μάθει να σέβομαι τις όποιες αποφάσεις, κάνοντας το καθήκον μου σύμφωνα με τη συνείδησή μου», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

Κατέληξε δε: «Θεωρώ ότι βαδίζουμε καλά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είχε πει σχετικά με τον ανασχηματισμό: «Κάποια στιγμή θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Όταν έρθει ο χρόνος να γίνουν, θα το μάθετε από εμένα. Όταν κρίνω ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, θα γίνουν».

Σχετικά με τα κριτήρια που θα επιλεγούν τα πρόσωπα σε έναν ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά είναι τα πρόσωπα για την κατάλληλη θέση. Πρέπει να δούμε πού πρέπει να γίνουν αναδιατάξεις δομών, πού υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ