ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση
INTIME NEWS

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της Αστυνομίας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι «η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές αποτελεί πρόβα των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιστάσεων το προσεχές διάστημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε για «αθλιότητες», οι οποίες «είχαν ως μοναδικό στόχο να διαλύσουν τη μαζική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη», προσάπτοντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ρόλο «οργανωτή αυτής της προβοκατόρικης επιχείρησης».

«Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τώρα τον υπουργό του. Σε διαφορετική περίπτωση, φέρει ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή που εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Χημικά, μολότοφ και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας

Η ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 20:30 στο Σύνταγμα, στο ύψος της Βουλής, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Από το πλάι του Συντάγματος ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε ρίψη χημικών με αποτέλεσμα να διαλυθεί το βασικό σώμα της πορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 16 προσαγωγές, ενώ έξι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σημειώνεται πως η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για 10.000 διαδηλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ