ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Αγία Σοφία: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων

Πέτσας για Αγία Σοφία: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων
Φωτογραφία αρχείου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την καταδίκη της Ελλάδας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κάνοντας λόγο για «ιστορικό λάθος» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε πως η απόφαση του Τούρκου προέδρου είναι λανθασμένη και θα του δημιουργήσει προβλήματα.

«Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε δε πως: «Πρέπει να καταλάβει όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα ότι για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις, οι οποίες πονάνε».

«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας παράλληλα πως η Αθήνα αναμένει εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ