ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Σκανδαλώδεις οι δύο τροπολογίες για ΕΥΠ και Πολιτική Προστασία

Ραγκούσης: Σκανδαλώδεις οι δύο τροπολογίες για ΕΥΠ και Πολιτική Προστασία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρακγούσης, σχετικά με δύο τροπολογίες που αφορούν την Πολιτική Προστασία και την ΕΥΠ, τις οποίες χαρακτηρίζει «ωδή στην αναξιοκρατία και τη μηδενική διαφάνεια»

Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για «απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες, ωδή στην αναξιοκρατία, τη μηδενική διαφάνεια, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».

Όπως αναφέρει, «με την πρώτη, θεσμοθετούν για την Πολιτική Προστασία 28 νέες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με ετήσιο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο -φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις- ένα (1) εκατομμύριο ευρώ».

Με τη δεύτερη τροπολογία, προσθέτει, «μετατρέπουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ -συρρικνώνοντάς την-, και επίσημα πλέον, σε Υπηρεσία Πολιτικών Πληροφοριών, αποκλειστικά για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη».

Όπως δηλώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, «αφαιρούν από την ΕΥΠ τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφέρουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ καταφεύγουν σε ένα όργιο ύποπτης αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας». Επιπλέον, «συστήνουν Ειδικό Λογαριασμό, Ειδικό Κανονισμό Δημοσίων Συμβάσεων, που θα λειτουργήσουν με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

«Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις», τονίζει και καταλήγει:

«Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς».

Δείτε εδώ την τροπολογία για την Πολιτική Προστασία και εδώ για την ΕΥΠ, που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ