ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ζήτησε η Γεννηματά από τον Παυλόπουλο

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ζήτησε η Γεννηματά από τον Παυλόπουλο
eurokinissi /ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Είμαι στη διάθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης” τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι "οι κανόνες με βάση τους οποίους συγκαλείται η σύσκεψη είναι γνωστοί".

“Θεωρώ ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε. Και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διάθεσή σας για τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου και της ίδιας της Ευρώπης”, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το προσφυγικό μείζον ζήτημα για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό, ενώ υπογράμμισε ότι εξελίσσεται σε ένα κυριολεκτικώς “υπαρξιακό πρόβλημα για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση”.
“Από αυτό κρίνεται σήμερα ποιοι είναι εκείνοι οι λαοί, οι οποίοι έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία και ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ποιοι, αντιθέτως, δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη, διότι διακατέχονται από σύνδρομα ξενοφοβίας και απομονωτισμού”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τις εξελίξεις δραματικές και πρόσθεσε ότι η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, “οδηγεί σε εθνική τραγωδία”.

“Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορεί κανείς να μείνει απαθής. Υπάρχει μια προσπάθεια από τις ακραίες, σκληρές φωνές της Ευρώπης να αξιοποιήσουν την ολιγωρία και τα λάθη της κυβέρνησής μας και να φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που είναι ένα ζήτημα διεθνές και ευρωπαϊκό”, σημείωσε.

“Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, η αξιολόγηση καρκινοβατεί, μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους, οδηγούν ξανά στη διαμόρφωση ενός αδιεξόδου και σ'ένα συναίσθημα απελπισίας και οργής στον ελληνικό λαό”.

“Πάνω σε αυτό το συναίσθημα απελπισίας και οργής χτίστηκαν πολιτικές και πολιτικές καριέρες τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί ξανά”, κατέληξε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ