ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη συμπαράσταση της Ελλάδας εξέφρασε η Σακελλαροπούλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Τη συμπαράσταση της Ελλάδας εξέφρασε η Σακελλαροπούλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη
ΙΝΤΙΜΕ

Τη βούλησή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να παραμείνει η Αγία Σοφία οικουμενικό μνημείο πολιτισμού και θρησκευτικού διαλόγου, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Σημειώνεται πως για «ευθεία πρόκληση της ιστορικής μνήμης» των Ελλήνων έκανε λόγο αργά το βράδυ της Παρασκευής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην πρώτη αντίδρασή της.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», κατέληξε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ