ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές βουλευτών ΝΔ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές βουλευτών ΝΔ
ΙΝΤΙΜΕ

Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές βουλευτών της ΝΔ και μελών στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Δώρα Αυγέρη.

Οι βουλευτές επικαλούνται δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία τρεις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μάλιστα μετέχουν και στη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, φέρεται να έχουν ιδιαίτερα σοβαρές εμπλοκές και ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα, όπως αναφέρουν, είναι αυτό του διαδικτυακού ιστοτόπου tvxs.gr με τίτλο «Οι “εισαγγελείς” της Προανακριτικής εξυπηρετούν μαστροπούς και συντάσσουν πλαστές διαθήκες;», το οποίο σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ εγείρει σοβαρά ερωτήματα όχι μόνο για την συμμετοχή των εν λόγω βουλευτών στην Προανακριτική Επιτροπή, αλλά και για την ίδια την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι:

- Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να διώκεται για πλαστογραφία διαθήκης και απάτη, ενώ η δίωξη σε βάρος του εκκρεμούσε πριν θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές του της 7ης Ιουλίου 2019.

- Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα προώθησης ανηλίκων στην πορνεία, που σύμφωνα και με τα όσα ντοκουμέντα ήρθαν στο φως από τις καταγραφές της ΕΥΠ πρόκειται για κύκλωμα trafficking, εκβιασμών, χρηματισμού δικαστών και εμπλοκής υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

- Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να συνδέεται με τη NOVARTIS HELLAS και να έχει κομβικό ρόλο στον επηρεασμό της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση θετικής εικόνας της εταιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ