ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αύξηση 598,5% των ελέγχων στο παρεμπόριο

Γεωργιάδης: Αύξηση 598,5% των ελέγχων στο παρεμπόριο
INTIME/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Αύξηση κατά 598,5% των ελέγχων για παρεμπόριο ανακοίνωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα αγοράς.

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από 3.940 ελέγχους που είχαν γίνει για το παρεμπόριο από τον Ιούλιο του 2018 έως τις 30 Ιουνίου του 2019, δηλαδή, τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον έναν χρόνο της κυβέρνησης της ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το διάστημα Ιούλιος του 2019 - Ιούλιος 2020, τις 27.519 .

"Η μάχη κατά του παρεμπορίου, πρέπει να ενώνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί αυτή η μάστιγα, στερεί δημόσια έσοδα, καταστρέφει υγιείς επιχειρήσεις, προωθεί τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και προωθεί τη λαθρομετανάστευση", είπε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών, σε αποθήκη στο Περιστέρι, όπου βρέθηκαν «μαϊμού» προϊόντα ένδυσης και υπόδησης αλλά και το μηχάνημα που τύπωνε τις στάμπες, που έφεραν το λογότυπο γνωστής εταιρείας.

Σε μια αποστροφή του λόγου ο υπουργός Ανάπτυξης καταφέρθηκε και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη για τη φωτογραφία που ανάρτησε στα social media. "Κάποιοι με μπαντάνες πολεμούν τον καπιταλισμό", είπε, χωρίς πάντως, να κατονομάσει τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ