ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Θα επιδιώξουμε το θέμα της Αγίας Σοφίας να τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής

Πέτσας στο CNN Greece: Θα επιδιώξουμε το θέμα της Αγίας Σοφίας να τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση του CNN Greece για το αν στην επικριμένη Σύνοδο Κορυφής τεθεί το θέμα της Αγίας Σοφίας, επεσήμανε πως τα βήματα για το συγκεκριμένο θέμα διαμορφώνονται σταδιακά.

Όπως είπε, είναι γεγονός πως υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή για το ιστορικό λάθος του Ερντογάν και τόνισε πως θα επιδιώξει το θέμα της Αγίας Σοφίας να τεθεί είτε στο περιθώριο της Συνόδου είτε εντός της Συνόδου.

Παράλληλα, σημείωσε πως αναμένεται ο κατάλογος των κυρώσεων της Ευρώπης κατά της Άγκυρας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο, την χαρακτήρισε κρίσιμη, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας χθες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις για την ενίσχυση των οικονομιών και τη στήριξη των εργαζομένων

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί οι διαφωνίες για την αναλογία επιχορηγήσεων - δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για συμφωνία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Επισήμανε ότι «η Ελλάδα προσέρχεται συνοψίζοντας τις θέσεις της σε τρεις άξονες: Να διατηρηθεί το ύψος των ενισχύσεων που πρότεινε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Να διατηρηθεί η προτεινόμενη από την επιτροπή αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων ώστε ο κεντρικός κορμός των ενισχύσεων να είναι επιχορηγήσεις και όχι ο δανεισμός. Να μην υπάρξουν πρόσθετες ειδικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης παρά μόνο όσες ήδη προβλέπονται στις συνθήκες και το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ