ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οι ανησυχίες για την υπερκάλυψη του ομολόγου της Lamda Development είναι έωλες

Γεωργιάδης: Οι ανησυχίες για την υπερκάλυψη του ομολόγου της Lamda Development είναι έωλες
ΑΠΕ ΜΠΕ

Την ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη του κοινού ομολογιακού δανείου της Lamda Development για το έργο στο Ελληνικό και τη μεγάλη συμμετοχή των μικρών επενδυτών εξέφρασε με ανάρτησή στο Twitter σήμερα (Σάββατο) το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός αναφέρει: «Η επιτυχία του λαϊκού ομολόγου της Lamda Development για το έργο αποδεικνύει δύο πράγματα: 1ον ο απλός κόσμος διψάει να γίνει αυτό το έργο, γι αυτό και χιλιάδες μπήκαν με μικροποσά στην έκδοση, και 2ον οι "ανησυχίες" για την χρηματοδότηση του είναι έωλες».

Το ομόλογο της Lamda Development, κατέγραψε σημαντική υπερκάλυψη κατά 1,93 φορές, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,4%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά ανήλθε σε 618,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 1,93 φορές. Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 3,40%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 3,40% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Οι 223.000 ομολογίες (69,7% επί του συνόλου) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και 97.000 ομολογίες (30,3%) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Lamda Development αναφορικά με την κάλυψη του ομολογιακού δανείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα περισσότερο για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικό ομόλογο.

Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία μας, που μόλις λίγους μήνες πριν εκφράστηκε και με την συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ. Το έργο του Ελληνικού γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ