ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Μάας στην Αθήνα την Τρίτη: Τι θα συζητηθεί

Συνάντηση Δένδια - Μάας στην Αθήνα την Τρίτη: Τι θα συζητηθεί
Φωτογραφία αρχείου Gregor Fischer/dpa via AP

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Γερμανού ομολόγου του Χάικο Μάας, κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη στις 12:00 ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα. Θα συζητηθούν επίσης, μεταξύ άλλων, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και το προσφυγικό.

Τέλος, θα ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τη διαχείριση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:30.

Όπως αναφέρει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, ο κ. Μάας αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα επισκεφτεί το Εβραϊκό Μουσείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών η επίσκεψη του κ. Μάας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κοινοτικών εταίρων για την ατζέντα εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η γερμανική προεδρεία της ΕΕ και τα κέντρα βάρους που θέτει.

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βερολίνο ότι το προσφυγικό και η Τουρκία θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον κ. Δένδια. Παράλληλα αρνήθηκε όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σε ερώτηση της Deutsche Welle για τα σημεία που θα συζητηθούν αναφορικά με την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ