Σταϊκούρας: Προανήγγειλε τροπολογία για τα εκκρεμή κόκκινα δάνεια
Ανανεώθηκε:
Τροπολογία που θα ρυθμίζει τις εκκρεμείς υποθέσεις κόκκινων δανείων με δικάσιμο μετά τις 15 Ιουνίου 2020, προανήγγειλε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες: τράπεζες, πρόγραμμα «Γέφυρα» και πτωχευτικός νόμος, ενώ -όπως είπε- επεξεργάζεται ένα νέο εργαλείο συνολικής ρύθμισης χρεών που θα αντικαταστήσει όλα τα σημερινά, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει δεύτερη ευκαιρία για υπερχρεωμένους, πρόνοιες για ευάλωτες ομάδες και εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Σχολιάζοντας την συμφωνία στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών τη χαρακτήρισε «καλή συμφωνία» για την Ελλάδα, καθώς η χώρα θα λάβει περισσότερα από 70 δις ευρώ.
Σημείωσε ωστόσο, πως απαιτείται σχέδιο υπευθυνότητας, διορατικότητα και σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί δίκαιη ανάπτυξη.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν πάνω στο Αναπτυξιακό Σχέδιο από το φθινόπωρο.
Νετανιάχου: Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί πλήρως - Τι είπε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
09:27
Νέα έρευνα για τη χαμένη πτήση MH370: Υποβρύχια ρομπότ στον Ινδικό Ωκεανό 12 χρόνια μετά
09:18
Aυξήσεις στα διόδια από την Πρωτοχρονιά - Πόσο θα κοστίζει η διέλευση από τους αυτοκινητοδρόμους
09:09
«Τέλος χρόνου» για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα
09:00