ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ για διμερείς σχέσεις, Λιβύη και Συρία

Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ για διμερείς σχέσεις, Λιβύη και Συρία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Emrah Gurel

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων, οι εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία, καθώς και η αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ωστόσο, σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα της καγκελαρίου έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε την Τουρκία «να σταματήσει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ», κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εξέφρασε επίσης την αμέριστη υποστήριξη του Βερολίνου στην Αθήνα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εν μέσω παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Άγκυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ