ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στην Βουλή να ενημερώσει για τα ελληνοτουρκικά

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στην Βουλή να ενημερώσει για τα ελληνοτουρκικά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει για την τουρκική προκλητικότητα.

Ειδικότερα, παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να διεξαχθεί σήμερα η συζήτηση για τη παραπομπή του κου Παπαγγελόπουλου, σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη της θερινής ραστώνης του Ιούλη. Κι όμως δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη. Από χθες, έχει βγει στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο όλος ο τουρκικός στόλος».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή και να μιλήσει για τα ελληνοτουρκικά.

«Θα ζητήσω να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία».

Όσον αφορά στο ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «Η Τουρκία επιμένει να αρνείται εδώ και καιρό να παίξει με όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας».

«Αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις. Πρώτα η ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Και πλέον, αυτή η κλιμάκωση, η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί στωικά, αμήχανα, άβουλα».

Απάντηση του Μπούγα στην παρέμβαση

«Πίστευα πως ο κ. Τσίπρας με την σημερινή του παρέμβαση θα ήθελε να συμβάλει στην εθνική ενότητα. Όμως πολύ γρήγορα προέκυψε ότι τα εθνικά χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για να ματαιωθεί η σημερινή διαδικασία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας απαντώντας στην παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού.

Υποστήριξε ακόμη, πως η κυβέρνηση, όπως και στην περίπτωση του Έβρου, δεν αιφνιδιάστηκε.

«Έχουμε ενωμένο τον ελληνικό λαό και ισχυρούς συμμάχους. Αυτές τις συμμαχίες τις αξιοποιούμε και βελτιώνουμε. Έχουν ενημερωθεί όλοι ότι δεν ανεχόμαστε καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δυνάμεων», είπε και διερωτήθηκε ποιο μήνυμα εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πρόκειται ποτέ για κανένα λόγο να ανεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ