ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος κατά Τσίπρα: «Ο κατήφορος δεν έχει τέλος»

Βενιζέλος κατά Τσίπρα: «Ο κατήφορος δεν έχει τέλος»
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με αιχμηρό τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε την Τετάρτη την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος… και ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε απροκάλυπτα και ωμά, το εξής: Αν η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εθνικής πολιτικής και ενόψει της προκλητικής, επιθετικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, πρέπει να εγκαταλειφθεί η διαδικασία διερεύνησης της σκευωρίας Novartis και του παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην υπόθεση Μιωνή».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να αγνοηθούν οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, να μη δοθεί συνέχεια στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Μάτι και γενικώς να σταματήσει κάθε πολιτική, δημοσιογραφική και δικαστική διερεύνηση των θεσμικών παρεκτροπών της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δήλωσε μάλιστα ότι θα τοποθετηθεί ως προς το αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας αφού ακούσει την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στην πρότασή του για τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να διασφαλισθεί η εθνική ενότητα!».

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «δεν θυμάται ο κ. Τσίπρας ότι την περίοδο της κυβέρνησής του κάποιοι έδιναν πάντα τον τόνο της ευθύνης και της ενότητας σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα παρότι ήσαν πάντα στο στόχαστρο της ανελέητης συκοφαντίας των κυβερνώντων και μιας διαρκούς απόπειρας “δολοφονίας χαρακτήρων”. Πρέπει έστω τώρα να μάθει ότι μόνο σταθερό θεμέλιο της εθνικής ενότητας είναι ο σεβασμός της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και η τήρηση του εθνικού καθήκοντος αλήθειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ