ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Παραπομπή» Μάρκου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και σύγκρουση συμφερόντων

ΚΙΝΑΛ: «Παραπομπή» Μάρκου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και σύγκρουση συμφερόντων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την παραπομπή του Κώστα Μάρκου που επιτέθηκε χυδαία εναντίον συναδέλφων του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της πρότασης άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής αφού αναφέρει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σκαιό και χυδαίο τρόπο εναντίον του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και των βουλευτών του κόμματος, απευθύνοντας δημόσια ύβρεις και άσεμνη χειρονομία, γεγονός που συνιστά κατ’ εξοχήν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, τονίζει πως ο Κώστας Μάρκου παραμένει ως σήμερα Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας, «θέση στην οποία για πρώτη φορά στα χρονικά υπηρετεί εν ενεργεία βουλευτής».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εύλογο προβληματισμό για τη συμβατότητα των πολλαπλών καθηκόντων του κ. Κ. Μάρκου, όπως αναφέρεται στη σχετική από Ιανουαρίου 2020 επιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας αλλά και σε συναφή αρνητικά δημοσιεύματα (βλ. από 31.05.2020 φύλλο «Εφημερίδας των Συντακτών»)».

Με την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητείται να διερευνηθεί περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων.

Σημειώνεται πάντως, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε γνωστό πως τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα προβλέπει την αντικατάσταση του Κώστα Μάρκου από τη θέση του προέδρου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ