ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για ανακούφιση από χρέη και τροπολογία για επιχειρήσεις στο Κερατσίνι

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για ανακούφιση από χρέη και τροπολογία για επιχειρήσεις στο Κερατσίνι
ΙΝΤΙΜΕ

Πρόταση νόμου για την «ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη», κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Στην πρόταση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνεται πως εισάγονται διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και στις Τράπεζες προβλέποντας την δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

«Τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση», αναφέρουν.

Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή και τροπολογία για την «απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων» από το Κερατσίνι.

Ειδικότερα, με την προτεινόμενη ρύθμιση ζητείται η μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων από την έκταση 640 στρεμμάτων στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η απαλλοτρίωση της έκτασης υπέρ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η απόδοση του συνόλου της έκτασης στους δημότες και επισκέπτες της πόλης για δωρεάν χρήση. Οι μοναδικές χρήσεις που θα επιτρέπονται θα σχετίζονται με αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, εκπαίδευση και πράσινο.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους σε αυτές τις βιομηχανίες, το ΚΚΕ ζητά να εξασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ