ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας «στέλνει» τον Μάρκου ο Πρόεδρος της Βουλής

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας «στέλνει» τον Μάρκου ο Πρόεδρος της Βουλής
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπει ο Κώστας Τασούλας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου μετά την απρεπή χειρονομία προς βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους τόνισε πως με τη συμπεριφορά του έφερε σε δύσκολη θέση τον κοινοβουλευτισμό, δίνοντας έναυσμα σε όσους καραδοκούν στη γωνία κατά της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Μάρκου αναγνώρισε ότι παραφέρθηκε και ότι έκανε την άσεμνη χειρονομία, αρνήθηκε ωστόσο ότι είπε όσα του αποδίδονται. Υποστήριξε δε, ότι προκλήθηκε και γι αυτό αντέδρασε κατά αυτόν τον τρόπο.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κώστας Μάρκου αναγνώρισε πως ήταν έντονη αντίδραση του, δήλωσε ωστόσο, πως δεν μετανιώνει. «Επειδή δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, οποιοσδήποτε αφήσει κάποιον υπαινιγμό ότι είμαι διαπλεκόμενος, έχω σχέση με τη διαπλοκή όπως ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα είμαι αμείλικτος με κάθε τρόπο», είπε στη συνέντευξη του.

Στην επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χαράλαμπο Αθανασίου επισυνάφθηκε απόσπασμα των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, καθώς και η επιστολή του γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου για αναφορά- καταγγελία κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι απόφαση της κυβέρνησης που έκανε γνωστή ο Στέλιος Πέτσας «καρατομείται» ο κ. Μάρκου από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ