ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρατομήθηκε» καθηγητής μετά από ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Αντετοκούνμπο

«Καρατομήθηκε» καθηγητής μετά από ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Αντετοκούνμπο
AP Photo/David Zalubowski

Απομακρύνθηκε από τη θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων ο Κωνσταντίνος Καλέμης, όπως ανακοινώθηκε από την υπουργό Παιδείας μετά τα ρατσιστικά σχόλιά του σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Αφορμή για τις απρεπείς δηλώσεις στάθηκε μία συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην οποία ο άσος του NBA δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα είναι μια «χώρα λευκών», ενώ ανέλυε τις δυσκολίες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του κατά τη διαμονή τους στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη ο καθηγητής χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού», ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις, υβρίζοντας μάλιστα όσους τον επέκριναν.

Μετά τις αντιδράσεις, ο λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα προσβλητικά σχόλια «κατέβηκε» από το Twitter.

Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin δηλώνει σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Σημειώνεται πως το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Έλληνα μπασκετμπολίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ