ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Πέτσα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού με στρατιωτικό ελικόπτερο

Απάντηση Πέτσα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού με στρατιωτικό ελικόπτερο
ΙΝΤΙΜΕ

Στο σημερινό briefing ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον τρόπο μετακίνησης του πρωθυπουργού από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει τους Πέρσες.

Το θέμα είχε προκύψει από σειρά δημοσιευμάτων και σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι: «Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών».

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής και μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως με βάση το παρελθόν μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

- Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο - Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;

- Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Περιμένουμε απαντήσεις.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ