ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Άγριος καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης ξέσπασε στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το παρεμπόριο.

Αφορμή για τη σφοδρή αντιπαράθεση αποτέλεσε η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη navtex του Λιμενικού Σώματος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ως επικίνδυνη και μη σοβαρή.

«Όποιον πολίτη και να ρωτήσετε, πιστώνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι είχε να αντιμετωπίσει δύσκολα πράγματα και τα κατάφερε. Αντίθετα, ξέρω άλλες κυβερνήσεις που νόμιζαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και κόστισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 100 δισεκατομμύρια και έφεραν και νέα μνημόνια και παρέτειναν την έξοδο της ελληνικής κοινωνίας από τα αδιέξοδα των μνημονίων. Ξέρω και άλλες κυβερνήσεις που έπαιζαν με Photoshop πάνω σε φωτιές, ενώ είχαν καεί 102 άνθρωποι. Αυτοί έπαιζαν τότε την κυβέρνηση, τώρα έχουμε κυβέρνηση», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που εξαπέλυσε πυρά στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, όταν εκείνος αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό και ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε fund που αγόρασε μετοχές της Lamda Development. «Eσύ ειδικά, όταν λες το όνομα “Σαμαράς”, θα πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα, εσύ ειδικά Τζανακόπουλε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε, πόσο μπλεγμένος ήσουν, γιατί είμαστε στην αρχή της ιστορίας και της διερεύνησής της. Γέλα τώρα, μετά θα σε δούμε, λες και δεν ξέρουμε ότι ήσουν μέσα στην οργάνωση της σκευωρίας. Τώρα που ξεκίνησε η έρευνα θα τα μάθουμε όλα και θα δούμε σε ποιον θα κοπούν τα γελάκια, κ. Τζανακόπουλε» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για απώλεια της ψυχραιμίας του κ. Γεωργιάδη έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει τις απειλές του ως κωμωδία.

«Όταν χάνει την ψυχραιμία του ο κ. Γεωργιάδης είναι κοινός τόπος σε όλη τη Βουλή ότι γίνεται διασκεδαστικός, επομένως αντιμετωπίζω τις απειλές του ως κωμωδία» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Τον λόγο πήρε και πάλι ο ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας: «Τη βραδιά που πήγατε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε μαζί με τους άλλους τη σκευωρία Novartis, προφανώς νομίζατε ότι είστε και δικαστής και βγάζετε απόφαση και με καταδικάζεται κιόλας. Προλάβατε στη Βουλή να πείτε όχι μόνο ότι είμαι ένοχος απιστίας, αλλά ότι θα έμπαινα και φυλακή. Τζανακόπουλος, ο αρχιδικαστής. Όμως, πέραν των άλλων, σας κατηγορώ και για ρατσισμό. Δεν κατάλαβα τι έχουν οι δικοί μου ψηφοφόροι και είναι κατώτεροι των άλλων, οι δικοί μου που τους αρέσουν οι εξυπνάδες. Ρατσιστής είστε, κύριε; Χωρίζετε τους ανθρώπους σε ποιοι είναι περισσότερο ή λιγότερο ικανοί; Ρατσιστής είσαι Τζανακόπουλε; Σε καταλάβαμε, Τζανακόπουλε, ποιος πραγματικά είσαι. Εγώ δεν ξεχωρίζω τους ψηφοφόρους, σέβομαι όλους τους ψηφοφόρους, και αυτούς που ψηφίζουν εμένα, αλλά και αυτούς που ψηφίζουν εσάς από λάθος προφανώς. Η ουσία όμως παραμένει. Η έρευνα της σκευωρίας Novartis από την ελληνική Δικαιοσύνη τώρα ξεκινά και κάποιος κ. Τζανακόπουλος είχε πάει το βράδυ πριν έρθει ο φάκελος στη Βουλή σε κάποια κ. Δημητρίου. Tα άλλα θα τα δείξει ανάκριση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ