ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήση μάσκας και στη Βουλή - Πότε θα είναι υποχρεωτική

Χρήση μάσκας και στη Βουλή - Πότε θα είναι υποχρεωτική
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υποχρεωτική και στη Βουλή θα είναι η χρήση μάσκας μετά από απόφαση του προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αντιπρόεδρο του Σώματος, βουλευτή της ΝΔ και γιατρό Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μετέφερε την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχθηκε την οδηγία της υγειονομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου που συνέστησε τη χρήση μάσκας στις συνεδριάσεις που μετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών.

Ο κ. Κακλαμάνης έκανε μάλιστα, γνωστό πως όσοι βουλευτές δεν έχουν μάσκες θα μπορούν να την προμηθεύονται δωρεάν από το ιατρείο της Βουλής.

Ο Κώστας Τασούλας λίγο αργότερα συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνον θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Σημειώνεται πως από την αρχή της πανδημίας και προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας έχει τοποθετηθεί ειδικό πλέξιγκλας στο βήμα της Βουλής.

Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίσης έχουν τοποθετηθεί παντού αντισηπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από σήμερα, Τετάρτη, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στα εξής μέρη:

  • καταστήματα λιανικής
  • γραφεία και υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες)
  • ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα
  • δημοτικά καταστήματα
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ),
  • κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ