ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κράνης έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις.

Ειδικότερα στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει ότι έχει σε εξέλιξη πανεπιστημιακό συγγραφικό έργο, με καταληκτικές ημερομηνίες και δεν προλάβαινε να το συνδυάσει με τα υπουργικά καθήκοντά του.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Κράνης αποτελεί το δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης που υποβάλει την παραίτησή του, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ο Γεράσιμος Θωμάς, προκειμένου να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.

Η παραίτηση του κ. Κράνη, έρχεται να προστεθεί στη μακρά συζήτηση που γίνεται για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε εδώ την επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Κράνη προς τον πρωθυπουργό

Η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Κράνης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον Πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ