ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης: Να κληθεί ο Τομ Χανκς στην Επιτροπή Ελλήνων Διασποράς της Βουλής

Δαβάκης: Να κληθεί ο Τομ Χανκς στην Επιτροπή Ελλήνων Διασποράς της Βουλής
INTIME/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τη δόξα του Τομ Χανκς που πρόσφατα κράτησε στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο ζήλεψαν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ και σκέφθηκαν να τον καλέσουν στη Βουλή.

Ο λόγος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη, ο οποίος πρότεινε να κληθεί ο δημοφιλής ηθοποιός στην Επιτροπή Ελλήνων της Διασποράς της Βουλής για να βοηθήσει τα εθνικά θέματα της χώρας.

«Ως πρόταση προς εσάς, κύριε Πρόεδρε, θα ήταν να συναντούσαμε τον πρόσφατα αποκτήσαντα την ελληνική ιθαγένεια, την ελληνική ιδιότητα, διεθνούς φήμης ηθοποιό, τον Τομ Χανκς, ο οποίος πλέον είναι ένας φιλέλληνας. Είναι ένας φιλέλληνας, ο οποίος με συγκεκριμένες δηλώσεις και συγκεκριμένη στάση έχει αποδείξει και τα φιλελληνικά αισθήματά του, αλλά έχει αποδείξει αυτό που λέει και το αρχαίο ρητό ότι “Ελληνες μπορούν να θεωρούνται πάντα οι της ημετέρας Παιδείας μετέχοντες”», ανέφερε προ ημερών στη Βουλή ο Θανάσης Δαβάκης για να προσθέσει ότι θα μπορούσε για παράδειγμα να βοηθήσει στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Με την πρόταση Δαβάκη συμφώνησε ο συνάδελφος του Σάββας Αναστασιάδης που πρότεινε να έρθει η Επιτροπή σε επαφή με τον Αμερικανό ηθοποιό «για να δούμε αν προτίθεται ο κ. Χανκς να έρθει στην Επιτροπή μας ή να τον συναντήσουμε με μία αντιπροσωπεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ