ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίθεση Φώφης Γεννηματά στην κυβέρνηση για προσφυγικό και αγροτικό

Eπίθεση Φώφης Γεννηματά στην κυβέρνηση για προσφυγικό και αγροτικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επανεκκίνηση της ελληνικής προσφυγικής πολιτικής, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, καταλογίζοντας λάθη και παραλείψεις στην κυβέρνηση που έδωσαν «πάτημα» σε ακραίες φωνές της Ευρώπης να επιχειρήσουν να φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, που είναι ένα ζήτημα διεθνές και ευρωπαϊκό.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ήταν ιδιαίτερα σκληρή στην κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία –όπως είπε- δεν εμπιστεύεται.

«Είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση και η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την κατάσταση που διαμορφώνεται η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία», τόνισε και πρόσθεσε πως χρειάζεται ψυχραιμία αλλα και εγρήγορση.

«Άνοιξαν θέματα που μπορεί να οδηγήσουν σε εθνική και ανθρωπιστική κρίση, η εικόνα είναι δραματική και στα νησιά και στον Πειραιά και στα σύνορά μας. Ο πανικός δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος σύμβουλος Χρειάζεται ψυχραιμία
αλλά και εγρήγορση, όπως και εξορθολογισμός αλλά και βαθιά μελέτη της παρούσας κατάστασης σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο αγροτικό, υποστήριξε ότι «εμείς δεν θα ανέβουμε στις καρότσες όπως ο κ. Τσίπρας» και εξέφρασε τη στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, καθώς αποτελούν την παραγωγική δύναμη της χώρας. Τους κάλεσε ωστόσο, να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους με ανοιχτούς δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ