ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα μηδέν για το μίνι ανασχηματισμό: Στις 12:00 ανακοινώνονται οι «διορθωτικές κινήσεις»

Ώρα μηδέν για το μίνι ανασχηματισμό: Στις 12:00 ανακοινώνονται οι «διορθωτικές κινήσεις»
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο κύβος ερρίφθη για το μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης και όπως έγινε γνωστό, ο Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις «λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα».

Η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό άρχισε χθες το απόγευμα, όταν ξεκίνησαν και τα πρώτα διερευνητικά τηλεφωνήματα.

Ωστόσο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε μεν πως θα υπάρξει μια «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης», απέκλεισε δε το ενδεχόμενο εκτεταμένων αλλαγών.

Στο επίκεντρο των εν λόγω «διορθωτικών κινήσεων» φαίνεται πως βρίσκεται το ζήτημα της αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης -ένα μεγάλο πολιτικό «στοίχημα» για την κυβέρνηση.

Πρόσωπο «κλειδί» στις επικείμενες αλλαγές επί του κυβερνητικού σχήματος αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το συντονισμό της επιτροπής εργασιών για το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να… αναβαθμιστεί.

Άλλωστε, η πενταμελής εκτελεστική επιτροπή που θα χειριστεί τα ζητήματα που αφορούν στους ευρωπαϊκούς πόρους με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, έχει ήδη ανακοινωθεί.

Αποτελείται από τον υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο που μπορεί να αναβαθμιστεί σε υφυπουργό, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού που αναλαμβάνει διακριτό ρόλο.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να καλύψει τις επιτελικές θέσεις του υπουργικού συμβουλίου που έχουν «χηρέψει» -δηλαδή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και του υφυπουργού Δικαιοσύνης.

Πέτσας: Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μίνι αναδιάρθρωση

Μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο επικείμενου ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ