ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνι ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Μίνι ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη.

Σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, αναβαθμίστηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τοποθετήθηκε στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η Ζωή Ράπτη, ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Παράλληλα ο Νικόλαος Ταγαράς, βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν από τον επίσκοπο Ωραιών Φιλόθεο, εκτός του κ. Ταγαρά, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι «οργανωτικές αναδιατάξεις» και «βελτιωτικές κινήσεις» που ανακοινώθηκαν, αντικατοπτρίζουν «το ειδικό ενδιαφέρον της σε τομείς που αφορούν το παρόν και το μέλλον: Οικονομία, Ανάπτυξη, Υγεία, Εργασία και Περιβάλλον».

Στην ανακοίνωσή της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ