ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης για ανασχηματισμό: Το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε ένα μεγάλο περίπατο

Χρηστίδης για ανασχηματισμό: Το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε ένα μεγάλο περίπατο
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε αντίθεση με όσα υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές, που είχε πει πως δεν θα υπάρξουν αναπληρωτές υπουργοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης για να συμπληρώσει πως «είχε ήδη πολλούς και πρόσθεσε τώρα ακόμα και άλλους. Μάλλον το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε ένα μεγάλο περίπατο…».

Για την αντιμετώπιση των δύο μεγάλων προκλήσεων (πανδημία και οικονομία), ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι παρατήρησε πως «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πραγματικές απαντήσεις και όχι άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πολιτικό μάρκετινγκ».

Επικαλούμενος δε, τις περιοδείες που έχει κάνει η Φώφη Γεννηματά ανά τη χώρα μετά την καραντίνα, υποστήριξε ότι όλοι οι παραγωγικοί φορείς, επιμελητήρια και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες περιγράφουν την κατάσταση «με πολύ πιο μελανά χρώματα από αυτά που περιγράφουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Γι’ αυτό και «χρειάζεται η πραγματική οικονομία τώρα ένα συνεκτικό σχέδιο, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Τα νούμερα της ανεργίας είναι συγκλονιστικά: 250.000 άνθρωποι δεν θα πάνε στη δουλειά τους από το ερχόμενο φθινόπωρο και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία το επόμενο διάστημα».

Στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου διαπίστωσε ότι «εδώ και δύο μήνες έχουμε και πράξεις και πολιτικές οι οποίες οδηγούν αυτονόητα στη χαλάρωση και σίγουρα δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Και η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει την μπάλα σε σχέση με την τιθάσευση της ανόδου των κρουσμάτων», υποστήριξε, φράση με την οποία περιγράφει, όπως εξήγησε, «την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του μετρό μέχρι την παρουσία κορυφαίων υπουργών σε κάθε είδους φιέστες, όπου δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας».

Για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ο Π. Χρηστίδης δήλωσε εμφατικά ότι «οι εργαζόμενοι θέλουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους και ο κόσμος να μετακινείται χωρίς να φοβάται ότι συνωστιζόμενος σαν “σαρδέλα” μέσα στα ΜΜΜ θα κολλήσει τον ιό». Ως εκ τούτου, ζήτησε, «πιο συχνά δρομολόγια σε όλα τα ΜΜΜ».

Για το Κίνημα Αλλαγής, «είναι ξεκάθαρο το ποιος έχει την ευθύνη. Πριν κατηγορήσουμε τους απλούς πολίτες και αναφερθούμε στην ατομική ευθύνη που έχουν -η οποία προφανώς και υπάρχει- πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτικών που χαράζει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να θέλει να πιστωθεί την επιτυχία πριν από δυο μήνες και τώρα θέλει να πετάξει από πάνω της όλη την ανευθυνότητα με την οποία πορεύεται».

Πάντως από την κριτική του κ. Χρηστίδη δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο αυγουστιάτικος εσωκομματικός εμφύλιος που ξέσπασε στο κόμμα ανάμεσα στους κ. Τσακαλώτο και Πολάκη-“προεδρικούς”, τους απασχολεί, από ό,τι φαίνεται, πιο πολύ από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας».

Στο θέμα αυτό κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχει καμία σχέση η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη σοσιαλδημοκρατία και την Κεντροαριστερά, τελεία και παύλα. Είναι απολύτως, εγκλωβισμένη σε αυτά που έκαναν στα πέντε χρόνια διακυβέρνησής τους και αυτό το ξέρει πια όλος ο κόσμος».

Εν κατακλείδι, «εμείς και το κίνημά μας, θέλουμε να δώσουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες μια διαφορετική πολιτική απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, “παραμάγαζα” και ψευτοδιχασμούς. Γι’ αυτό δουλεύουμε ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Και είμαι αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε με σχέδιο και επιμονή». Αισιοδοξία την οποία στηρίζει στο γεγονός ότι, όπως σημειώνει, «η παράταξή μας είχε πάντα ρόλο πρωταγωνιστή, γιατί στήριξε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως φύλου, μόρφωσης, επαγγέλματος, καταγωγής. Σήμερα, που οι αδικίες και οι ανισότητες μεγαλώνουν, αυτό το αίτημα μιας μεγάλης Αλλαγής γίνεται πιο αναγκαίο παρά ποτέ. Και εμείς θα γίνουμε οι εκφραστές αυτών των αιτημάτων», διαβεβαίωσε κλείνοντας ο Π. Χρηστίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ