ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Έτοιμοι για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Πέτσας: Έτοιμοι για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έτοιμη για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ακόμη και μέσα στον Αύγουστο είναι η Αθήνα, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως της ομάδας των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ηγείται από το 2010 ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες σε συζήτηση στο πλαίσιο του "2020 Aspen Security Forum". Κατά τη συζήτηση που είχε με τον καθηγητή του Harvard και εκτελεστικό διευθυντή του "The Aspen Strategy Group", Νίκολας Μπερνς, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας και τη συμπεριφορά της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αποσταθεροποιητική και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα. Αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη και για τις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει το ένα εκκρεμές ζήτημα που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι υπήρξε "πολύ ειλικρινής απέναντι στην Τουρκία και την παγκόσμια κοινότητα, λέγοντας ότι εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης.

Να συμφωνήσουμε ότι αυτή είναι η μόνη διαφορά μας, να θέσουμε τις παραμέτρους, να συμφωνήσουμε σε όσα συμφωνούμε και σε όσα διαφωνούμε και να σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου. Να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι αυτή είναι μία δίκαιη προσέγγιση στον βαθμό που δεν μπορούμε - εάν δεν μπορούμε - να λύσουμε τη διαφορά μας απευθείας μεταξύ μας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ