ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Κικίλια στην πρέσβειρα του Λιβάνου για την τραγωδία στη Βηρυτό

Συλλυπητήρια Κικίλια στην πρέσβειρα του Λιβάνου για την τραγωδία στη Βηρυτό
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με την πρέσβειρα του Λιβάνου Dona Barakat συναντήθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και της εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια, για την τραγωδία στη Βηρυτό. 

O κ. Κικίλιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την άμεση συμβολή της Ελλάδας στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου.

Το υπουργείο Υγείας κάνει έκκληση στην ελληνική και ξένη φαρμακοβιομηχανία να συμβάλλει και αυτή, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τετάρτη οδηγίες για τους 'Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, αναχώρησε χθες, Τετάρτη, ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ