ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο, η Ελλάδα βάζει τέλος στην εποχή των δισταγμών

Πέτσας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο, η Ελλάδα βάζει τέλος στην εποχή των δισταγμών
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τη μερική συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο σχολίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Στέλιος Πέτσας, που τόνισε ότι πλέον η Ελλάδα βάζει τέλος στην «εποχή των δισταγμών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως μετά την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία και τη μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, στόχος της Αθήνας είναι να λυθούν με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο οι διαφορές της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «βεβιασμένες κινήσεις» και «επικίνδυνα προηγούμενα».

Όπως είπε, δεν υπάρχουν «θολά σημεία» στη συμφωνία και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για βεβιασμένες κινήσεις, από τη στιγμή που προηγήθηκαν 13 γύροι διαπραγματεύσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Συμπλήρωσε δε, πως το συγκεκριμένο θέμα δεν χωράει μικροπολιτική. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου «διεμβολίζει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενημερωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Εξήγησε επίσης πως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν ευρέως γνωστές μετά την επιστροφή του Νίκου Δένδια στην Αθήνα ενώ παράλληλα χαρακτήρισε αναμενόμενες της αντιδράσεις της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ