ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε αγρότες: «Να βρούμε λύσεις μέσα από διάλογο»

Τσίπρας σε αγρότες: «Να βρούμε λύσεις μέσα από διάλογο»
Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Αποστόλου στη συνάντηση με τους αγρότες EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος είναι πραγματικά, είναι αληθινά, είναι εκρηκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη.

«Πρέπει η έγνοια μας να είναι στη μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου που και πριν, αλλά και τώρα, συνεχίζει να περνά πάρα πολύ δύσκολα και πρέπει αυτό να μας απασχολήσει όλους, για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενους στους αγρότες των μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη συνάντηση.

Ξεκαθαρίζοντας πως απέναντί του βλέπει αγρότες, ανθρώπους του μόχθου, μικρούς και μεσαίους, που δεν ανήκουν στη μικρή μειοψηφία των αγροτών που έχουν ευνοηθεί τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε «με ειλικρίνεια σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορούμε να βρούμε λύσεις σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, που θα αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία και όχι τη μικρή μειοψηφία όσων τα προηγούμενα χρόνια ως επί το πλείστον έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο των επιδοτήσεων και είχαν τη δυνατότητα μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αντανακλούν μια πραγματική αγωνία, είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι οι λύσεις πρέπει να βρεθούν μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί καθόλου «με λογικές ποινικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων και των αγροτικών κινητοποιήσεων εν προκειμένω» και τόνισε: «συνεπώς ότι η προσπάθεια που κάνουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο είναι ένα βήμα σε θετική κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα σε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική εξίσωση».

Ωστόσο κατέστησε σαφές πως «πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε και την εξίσωση αυτή δεν πρόκειται να τη λύσουμε αν δεν αυξήσουμε την "πίτα" και η παραγωγή είναι ίσως η μοναδική δυνατότητα να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο».

«Αυτό είναι το κρίσιμο» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε λύσεις για να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που παράγουν, τους ανθρώπους του μόχθου, αλλά να κάνουμε και έναν διαχωρισμό, ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται σε συνθήκες πολύ μεγάλης δυσκολίας εξαιτίας των χαμηλών εισοδημάτων τους και σε κάποια μικρή μειοψηφία που τα τελευταία χρόνια έχει ευνοηθεί».

«Ξέρω ότι έχουμε διαφωνίες, ότι αυτές σε ορισμένα θέματα είναι και δύσκολο να γεφυρωθούν, εντούτοις θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για το ότι εκφράζετε με ένα μέτρο και ειλικρινή τρόπο τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις σας και ελπίζω μέσα από τον διάλογο να βρούμε κάποιες λύσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ