ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Εύβοια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Εύβοια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME

Στην Εύβοια θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του σαββατοκύριακου, οι οποίες άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς, έναν αγνοούμενο και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε μέσω tweet τη βαθιά του οδύνη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, από τις οποίες ενημερωνόταν συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής η λίστα των θυμάτων ανέβαινε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι χθες, Κυριακή, είχε δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο (2) Ε/Π, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται στους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Χαρδαλιάς: Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη... Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» ανέφερε την Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από τον τόπο της τραγωδίας, ο οποίος προηγουμένως είχε αναφέρει πως δόθηκε υπεράνθρωπος αγώνας από την Πυροσβεστική για να σωθούν ζωές.

Επεσήμανε δε, πως:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ