ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι γράφουν τα Αυστριακά ΜΜΕ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως από τη Βιέννη

Τι γράφουν τα Αυστριακά ΜΜΕ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως από τη Βιέννη
mfa.gr

Εν ριπή οφθαλμού μεταδόθηκε στα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι η Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβη κ. Χρυσούλα Αλειφέρη. Η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία χαρακτήρισε το θέμα ως «είδηση της τελευταίας στιγμής».

Στην είδηση της Αυστριακής Ραριοφωνίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στη διαμάχη ως προς τη συμπεριφορά της Αυστρίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση ανακάλεσε στην Αθήνα την πρέσβη της στη Βιέννη.

Στην είδηση σημειώνεται, όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του προειδοποίησε πως μονομερείς πρωτοβουλίες μεμονωμένων κρατών-μελών στη διάρκεια της κρίσης θα μπορούσαν "να υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

Η εφημερίδα "Ντι Πρέσε", δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα. Υπογραμμίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το βράδυ της Τετάρτης "ντροπή", το ότι η Αυστρία και άλλες χώρες πραγματοποίησαν στη Βιέννη μία Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων με θέμα την πολιτική ασύλου, εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς την ελληνική συμμετοχή.

Την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως από τη Βιέννη έχουν καταγράψει στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις ορισμένες αυστριακές εφημερίδες.

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλεί για διαβουλεύσεις το ΥΠΕΞ την Ελληνίδα πρέσβη από τη Βιέννη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ