ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαξιφισμοί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς

Διαξιφισμοί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς

Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγορεί πως ψεύδεται, παραποιώντας την επιστολή Μπόργιανς, εξαπέλυσε η ΝΔ.

“Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της λίστας Μπόργιανς ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει με δήλωσή του, το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον καλούσε να πάψει να παίζει κρυφτό και να πάρει θέση για το ζήτημα.

Η ΝΔ κάνει λόγο για έναν “μοιραίο για την Ελλάδα πρωθυπουργό, ο οποίος γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας”.

“Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη "Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015", αναφέρει το γραφείο τύπου της ΝΔ. “Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας “Να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση”. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι “η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της ΝΔ, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας”.

“Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς”, καταλήγει η επιστολή.

Για τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζει ότι ο κ. Κουμουτσάκος “επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για "λάσπη" και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... "ηλεκτρονικά στοιχεία-cd", αλλά μόνο cd”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ