ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς το απόγευμα της Τετάρτης με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλωράνς Παρλύ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η ανάγκη σεβασμού των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση στο ΥΕΘΑ με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι.

Στο επίκεντρο των επαφών τους βρέθηκαν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Αμράνι συζήτησαν «τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός πρέσβης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας του, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ