ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ισραήλ ο Δένδιας: Μπαράζ επαφών με φόντο την τουρκική προκλητικότητα

Στο Ισραήλ ο Δένδιας: Μπαράζ επαφών με φόντο την τουρκική προκλητικότητα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Η τουρκική παραβατικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων του Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντάται αυτή την ώρα στο Ισραήλ με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi).

«Υποδοχή ΥΠΕΞ Ν.Δένδια από ομόλογο Ισραήλ G.Ashkenazi -ισχυροί δεσμοί και μία διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ» αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλωσόρισες στο Ισραήλ, καλέ μου φίλε, υπουργέ Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια. Είναι πάντοτε μεγάλη τιμή να σε φιλοξενώ στην Ιερουσαλήμ» έγραψε στο Twitter ο Γκάμπι Ασκενάζι.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu).

Οι συζητήσεις εστιάζονται στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ