Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν με «φόντο» τις κινήσεις του Oruc Reis
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και περιφερειακά ζητήματα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τις αρχές του διαλόγου, της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου.
Νωρίτερα, ο Tούρκος πρόεδρος είχε προαναγγείλει σε ομιλία του πως κατά τη διάρκεια των επαφών με την κ. Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις.
«Ο δρόμος της λύσης στην Ανατολική Μεσόγειο περνάει μέσα από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις. Αν λειτουργήσουμε ευσυνείδητα και με λογική μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα σε μία λογική "kazan-kazan" (win-win, που θα είναι όλοι κερδισμένοι), που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών» τόνισε ο Ερντογάν, διαμηνύοντας παράλληλα πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου.
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52