Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου
O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς την Πέμπτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Κατά τη συνομιλία υπογραμμίστηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων και συμφωνήθηκε να εξεταστούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.
Υπογραμμίστηκε η σημασία σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και η επιδίωξη των δύο χωρών να συμβάλλουν στην προώθηση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Τονίστηκε επίσης η σημασία της υπογραφείσας Συμφωνίας Ελλάδος – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).
Συντάξεις Μαρτίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους - Όλες οι ημερομηνίες
03:00
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση»: Ποιοι δικαιούνται τα 10 χιλιάδες ευρώ για να μετακομίσουν
02:00
Αναλυτικά όλες οι αργίες για το 2026 - Τα επόμενα τριήμερα
01:00
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30