ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικραμμένος: Διάλογος με την Τουρκία μόνο υπό τις προϋποθέσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου

Πικραμμένος: Διάλογος με την Τουρκία μόνο υπό τις προϋποθέσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την πεποίθηση του πως «για πρώτη φορά εισακούγεται η φωνή της Ελλάδας στα διεθνή fora» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής.

«Η διπλωματική ασπίδα που έχει υψωθεί απέναντί στον Ερντογάν αποδίδει, είμαι σίγουρος ότι θα έχει αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή GPS, ενώ τόνισε ότι ο διάλογος με την Τουρκία μπορεί να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε πως οι βόλτες που κάνει το Oruc Reis στην περιοχή του Αιγαίου, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν τετελεσμένα, ωστόσο δεν απέκλεισε τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, τονίζοντας ότι αυτός ο κίνδυνος είναι πάντα ανοιχτός.

Τέλος ο κ. Πικραμμένος ανέφερε πως στο Δικαστήριο της Χάγης δεν μπορούμε να πάμε με ανοιχτή ατζέντα παρά μόνον για τη μια και μοναδική διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ