ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για άρθρο Τσίπρα: Ρωτήστε τον ίδιο να σας πει

Κυβερνητικές πηγές για άρθρο Τσίπρα: Ρωτήστε τον ίδιο να σας πει
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τείνει να εξελιχθεί το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών για τα εθνικά ζητήματα.

Το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αρκετά ελληνικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι τα όσα αναφέρει ο κ. Τσίπρας κάνουν... αβάντα στις θέσεις και στα επιχειρήματα της τουρκικής διπλωματίας.

Κυβερνητικές πηγές, κληθείσες να σχολιάσουν το άρθρο του Aλέξη Tσίπρα που αναπαράγεται από την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ως δικαίωση των τουρκικών θέσεων:

«Tι να πούμε...Βρείτε τον κ. Tσίπρα να σας το σχολιάσει».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά:

«Όση αθλιότητα και να επιστρατεύσει η κυβέρνηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία

Δεν μας εκπλήσσει πια καθόλου, το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση καταγγέλλει τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά για αδίστακτη προπαγάνδα και fake news, διαρρέει στα Μέσα άρθρα του τουρκικού Τύπου και ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για την απαράδεκτη κοπτοραπτική του άρθρου του Προέδρου του.

Ούτε βέβαια το γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που εξαφάνισαν τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι οι "υποχωρήσεις" της Ελλάδας στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία "συμφέρουν την Τουρκία", υιοθετούν τώρα ως πρώτη είδηση την τουρκική προπαγάνδα.

Είναι προφανές ότι αυτή η άθλια τακτική εκπορεύεται από την ίδια τη κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να απαντήσει επί της ουσίας στη κριτική της αντιπολίτευσης για τους αδέξιους χειρισμούς της στα εθνικά μας θέματα, αλλά επιπλέον επιχειρεί και τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Μόλις λίγους μήνες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ως Δούρειο Ίππο της Τουρκίας.

Όση όμως αθλιότητα και να επιστρατεύσουν, δε μπορούν να κρύψουν ούτε το πανικό τους, ούτε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι με την έλλειψη εθνικής στρατηγικής η κυβέρνηση μας οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ