ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει δίκαια κατανομή των βαρών στο προσφυγικό

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει δίκαια κατανομή των βαρών στο προσφυγικό
EUROKINISSI

Αναφερόμενος στο προσφυγικό κατά ττην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα όσα έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ίδιο περιμένει από αυτούς.

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας κατέκρινε το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ' όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ. Τόνισε επιπλέον ότι η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον πλήρη σεβασμό, τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού, όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54%, των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο, και το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ