ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η σκέψη μας σε όσους προασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα

Δένδιας: Η σκέψη μας σε όσους προασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα
INTIME

Μήνυμα και ευχές με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έστειλε ανήμερα Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

«Μεγάλη γιορτή σήμερα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Φέτος ας τιμήσουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου με κατάνυξη, αλλά και με ασφάλεια, με τη σκέψη μας σε όσους προασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Θερμές ευχές στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Την Παρασκευή, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Παρασκευής, υπό την προεδρία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει όλη την ελληνική ατζέντα, υποστηρίζοντάς μάλιστα με οπτικό υλικό για την τεκμηρίωση των ελληνικών επιχειρημάτων.

«Η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», τόνισε ο κ. Δένδιας στην τοποθέτησή του.

Μετά το Συμβούλιο, Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την καταδίκη της παράνομης τουρκικής συμπεριφοράς και από τη συμπαράσταση που εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι εταίροι προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πάντως το η συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας παραπέμφθηκε στις 28 Αυγούστου στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ