ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματά της σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο

Ερντογάν: Η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματά της σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο
Φωτογραφία αρχείου Turkish Presidency via AP, Pool

«Η Τουρκία είναι πλήρως αφοσιωμένη στο να προστατεύει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του.

Μιλώντας στην γενέτειρά του Ρίζα του Πόντου, Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα και την Γαλλία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα κάνουμε πίσω απέναντι στις κυρώσεις και τις απειλές. Θα προστατέψουμε αποφασιστικά την Γαλάζια Πατρίδα και το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου. Εάν σε αυτό το διάστημα συμβεί το παραμικρό στο Oruc Reis δεν θα διστάσουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλεται.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την πειρατεία στην υφαλοκρηπίδα μας, δεν θα κάνουμε πίσω απέναντι στις κυρώσεις και τις απειλές».

«Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας σε κάθε τομέα, στο πιο προηγμένο επίπεδο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πραγματική ατζέντα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία «αγωνίζεται επίσης για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς και για την ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας».

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις μέσω Twitter.

Σε ανάρτησή του του αναφέρει ότι «δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μία σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας» και προσθέτει ότι «δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα».

Προειδοποιεί μάλιστα πως η Τουρκία δεν απειλείται, ενώ κάνει λόγο για παράνομο «ελληνικό θέατρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για «κακομαθημένη συμπεριφορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ