ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία
ΙΝΤΙΜΕ

Στην εθνική αντιπροσωπεία θα κυρωθούν την προσεχή εβδομάδα οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία, όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Την ίδια ώρα, και αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε:

«Επιθυμούμε το διάλογο αλλά θέλουμε να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις (…). Διάλογος όταν και εφόσον υπάρξει θα υπάρξει μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ» είπε η ίδια, διευκρινίζοντας πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Γερμανία παραμένουν ανοιχτοί.

Μάλιστα, η ίδια υπογράμμισε πως όλες οι πλευρές που έχει κινητοποιήσει διπλωματικά η κυβέρνηση έχουν καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι πρέπει να απομακρυνθεί από την περιοχή το Oruc Reis.

«Η διπλωματία δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Θέλει χρόνο για να αποδώσει» τόνισε η ίδια.

«Δεν προκάλεσε ένταση η Ελλάδα, ούτε οξύνει η Ελλάδα την ένταση, προτάσσει διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Έχουν διαβάσει οι εταίροι μας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» είπε η ίδια.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις 27-28 Αυγούστου θα συζητηθεί και το θέμα των κυρώσεων.

«Θα είναι νομίζω πυκνές οι εξελίξεις μέχρι τότε, η Ελλάδα έχει βάλει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο τραπέζι…» ανέφερε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ