Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη της ΕΕ - Αναμένεται η τοποθέτηση Μητσοτάκη για Τουρκία
Ανανεώθηκε:
Σε εξέλιξη είναι η τηλεδιάσκεψη κορυφής των ηγετών της ΕΕ, με θέμα τη Λευκορωσία.
Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ ακολουθεί ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, θα θέσει κατά τη διάρκεια του συμβουλίου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβει μέρος και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Σημειώνεται πως η ΕΕ έχει ξεκινήσει διαδικασία επιβολής κυρώσεων εναντίον Λευκορώσων αξιωματούχων που ευθύνονται για τη νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 9η Αυγούστου, αλλά και για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, που διεκδικούσε έκτη θητεία στον θώκο, ισχυρίζεται ότι βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων έχει κερδίσει στις εκλογές με ποσοστό 80%.
Οι 27 ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν πώς μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στη Λευκορωσία.
Μεταξύ των αρχικών σκέψεων είναι η δημιουργία ενός ταμείου για τα θύματα της καταστολής στη χώρα, η χρηματοδότηση σχεδίων προκειμένου να υποστηριχθεί ο πλουραλισμός στα μέσα ενημέρωσης, προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, ενίσχυση των ανταλλαγών φοιτητών με την ΕΕ καθώς και ευκολότερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για τους Λευκορώσους. Εξάλλου η Πολωνία, η Τσεχία, οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) και η Δανία έχουν ζητήσει από την ΕΕ να μεσολαβήσει μεταξύ του Λουκασένκο και της αντιπολίτευσης.
ΑΑΔΕ: Πότε λήγει η προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων
01:00
Παραγραφή χρεών το 2026: Ποιες οι προβλεπόμενες αλλαγές με το νέο καθεστώς
00:30
ΔΟΕ: Απαγόρευση ρωσικών σημαιών και στις κερκίδες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο
23:57
Ρωσικά πλήγματα στη νοτιοανατολική Ουκρανία - Χωρίς ρεύμα η πόλη Ντνίπρο
23:50